De architect aan het woord

De architect aan het woord:
"Een eigentijdse interpretatie van het klassieke tuindorp". 

Uit Naaldwijk komt het architectenbureau dat aan de basis van Buyten staat. John Chan (links op de foto) en Ernst Verboom (rechts op de foto) van Wubben Chan Architecten zijn verantwoordelijk voor het tuindorp idee.

John wilde een eigentijdse interpretatie en koos daarom voor een 2020-upgrade van het klassieke tuindorp. ‘Gebleven is de eenheid, die rust in het plan brengt.  Voor het metselwerk hebben we twee kleuren gekozen. Ook zijn er twee typen dakpannen, beide in een grijstint, waar zonnepanelen in lijken te verdwijnen. Ik heb verfijnde elementen laten terugkeren, zoals mee-ontworpen schoorstenen, de roedeverdeling in de ramen en de profilering van de goten. Voortuinen zijn groot, her en der komt een plantenbak te staan. Dat draagt allemaal bij aan de sfeer van Buyten.’

Ontwerp je eigen woning door aan tafel te gaan met de architect
Een deel van het project ‘Buyten’ wordt gerealiseerd in mede-opdrachtgeverschap. Dat is de officiële naam voor een traject waarbij kopers vergaand inspraak hebben in ‘hun’ woning. We noemen het liever Wonen à la Carte: een woning die van binnen en van buiten helemaal jouw smaak is. Die mogelijkheid geldt voor drie typen woningen: halfvrijstaande woning, vrijstaande woning en uiteraard de vrije kavels. Maar hoe gaat dat in zijn werk, mee-ontwerpen aan een woning als architect toevallig niet je beroep is?

Samen met onze woonconsulent gaan John en Ernst je begeleiden met het ontwerptraject. Wat zou bijvoorbeeld een slimme indeling kunnen zijn met het oog op de toekomst? Hoe groot wil je je woning exact hebben? Wat zijn praktische zaken die je niet over het hoofd mag zien? En welke steen zou je willen gebruiken voor de gevel? 

< Terug naar nieuwsoverzicht