Nieuw begin voor Wilderszijde

De gemeenteraad heeft de uitgangspunten hiervoor op 28 november 2019 vastgesteld. Wilderszijde wordt een wijk voor alle doelgroepen, waaronder starters en ouderen en 30 tot 40% van de woningen wordt gerealiseerd binnen het betaalbare segment. Wilderszijde wordt klimaatadaptief, groen en krijgt duurzame (gasloze) woningen. Bewoners en bezoekers parkeren zo min mogelijk in de woonstraten en de wijk is goed bereikbaar met zowel fiets, auto als OV.

 

Wat vooraf ging 

Nog vóór de crisis hebben de gemeente en Waal Ontwikkeling in 2008 een overeenkomst gesloten voor de bouw van maximaal 144 woningen in Wilderszijde. Vanwege de crisis is dit bouwplan niet tot uitvoering gekomen. Begin 2017 is de ontwikkeling van Wilderszijde hervat, maar beleid, wet- en regelgeving waren intussen sterk veranderd. De gemeente en Waal hebben het bestaande plan hierop aangepast. Woonwethouder Kathy Arends: “Ik ben trots op wat er nu ligt, dit plan sluit goed aan op wat we voor ogen hebben met Wilderszijde.”

 

Lansingerland en Waal gaan voor 144 woningen 

Gemeente en Waal hebben hun afspraken onlangs bekrachtigd om het bouwplan nu verder te kunnen uitwerken en realiseren. Plan ‘Buyten’ telt straks 144 woningen, waarvan 31 rijwoningen voor starters. Er komen ook levensloopbestendige woningen, vooral voor ouderen. De bouw begint volgend jaar en de eerste woningen worden in 2022 opgeleverd.

 

Denk mee over de ontwikkeling

In Wilderszijde komen in totaal 2.500 tot 3.000 woningen. Het wordt een groene wijk met basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen om de hoek. De gemeente wil graag dat betrokkenen meedenken over het Masterplan op hoofdlijnen dat de basis voor het nieuwe bestemmingsplan wordt. Daarom is dit kwartaal een participatietraject van start gegaan. Gebruikers van het gebied, (direct) omwonenden, ondernemers en andere betrokkenen kunnen zo op verschillende manieren en momenten meedenken. Deze momenten worden aangekondigd via lokale media, nieuwsbrieven, de gemeentelijke website, bewonersbrieven en later dit jaar de projectwebsite.

< Terug naar nieuwsoverzicht