Algemeen

Het plan Buyten ligt in Bergschenhoek in de gemeente Lansingerland. De komende jaren wordt de wijk Wilderszijde gerealiseerd, waarvan “Buyten” het eerste deelplan is van deze nieuw wijk.

De wijk is gelegen ten zuidwesten van Bergschenhoek en op 10 minuten rijden van Rotterdam (tussen de HSL en de rijksweg N209).

 

In Wilderszijde verrijst de komende tien jaar een nieuwe, duurzame en toekomstbestendige woonwijk. Wilderszijde wordt daarmee ook de eerste ‘Lansingerlandse’ wijk, met in totaal 2.500 tot 3.000 woningen. Er komen voorzieningen, waaronder basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen. In Wilderszijde woon je in een groene, waterrijke, toekomstbestendige wijk op de grens van dorp en stad. Je woont altijd in een duurzame woning. Je parkeert op eigen terrein en bezoekers parkeren zo min mogelijk in de woonstraten. De wijk is goed bereikbaar met zowel fiets, auto als openbaar vervoer. Zo ligt het metrostation Rodenrijs op slechts 800 meter van Wilderszijde, vanwaar je in 9 minuten op Rotterdam Centraal staat.

Het aanbod is zeer divers, in dit plan worden rijwoningen, tweekappers (met verschillende oppervlaktes), vrijstaande woningen en vrije kavels aangeboden.

Totaal komen er in de gehele eerste fase 54 woningen en 5 vrije kavels.

Voor 37 woningen heeft het ontwikkelteam de woningen al compleet uitgewerkt. Uiteraard kan je deze woningen via diverse maatwerkopties nog verder personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel op zolder of een uitbouw op de begane grond.

In fase 1 ‘met de architect aan tafel’ ga je voor 17 woningen letterlijk met de architect aan tafel. Ook hier staat de basis middels een zogenaamde inspiratiewoning, maar je kunt voor deze woningen samen met onze architect jouw woonwensen verder realiseren. Dit alles gebeurt onder de deskundige begeleiding van onze medewerkers en aan de hand van een zogenaamd spelregelboek wat we hebben opgesteld en wat is ontstaan uit de randvoorwaarden van de locatie.

Totaal komen er in de gehele tweede fase 56 woningen en 5 vrije kavels.

Voor 48 woningen heeft het ontwikkelteam de woningen al compleet uitgewerkt. Uiteraard kan je deze woningen via diverse maatwerkopties nog verder personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel op zolder of een uitbouw op de begane grond.

In fase 2 ‘met de architect aan tafel’ ga je voor 8 woningen letterlijk met de architect aan tafel. Ook hier staat de basis middels een zogenaamde inspiratiewoning, maar je kunt voor deze woningen samen met onze architect jouw woonwensen verder realiseren. Dit alles gebeurt onder de deskundige begeleiding van onze medewerkers en aan de hand van een zogenaamd spelregelboek wat we hebben opgesteld en wat is ontstaan uit de randvoorwaarden van de locatie.

Totaal komen er in de derde fase 24 woningen.

Voor 14 woningen heeft het ontwikkelteam de woningen al compleet uitgewerkt. Uiteraard kan je deze woningen via diverse maatwerkopties nog verder personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel op zolder of een uitbouw op de begane grond.

In fase 3 ‘met de architect aan tafel’ ga je voor 10 woningen letterlijk met de architect aan tafel. Ook hier staat de basis middels een zogenaamde inspiratiewoning, maar je kunt voor deze woningen samen met onze architect jouw woonwensen verder realiseren. Dit alles gebeurt onder de deskundige begeleiding van onze medewerkers en aan de hand van een zogenaamd spelregelboek wat we hebben opgesteld en wat is ontstaan uit de randvoorwaarden van de locatie.

In totaal komen er 144 woningen in het project Buyten. Voor de eerste fase komen er 54 woningen en 5 vrije kavels. Voor fase twee zijn er 56 woningen en 5 vrije kavels. Fase 3 bestaat uit 24 twee-onder-een-kapwoningen. 

In Buyten komen geen huurwoningen.

De verkoop van fase 1 van Buyten is 21 juli gestart. De verkoop fase 2 zal in winter 2020/2021 plaats vinden. 

U heeft uw oog laten vallen op het project Wonen in Buyten in gemeente Lansingerland. Een van de aspecten die uw woonplezier bepalen is het geluid van de omgeving. Terecht dat u zich afvraagt hoe het daarmee zit. Om te kunnen bepalen welke geluidsbelasting u kunt verwachten, is er voorafgaand een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de invloed van de mogelijke geluidsbronnen op deze locatie.

Rondom de locatie onderscheiden we drie geluidsbronnen: 

 • Wegverkeer: de N209/het toekomstige tracé van de Groene Boog en de verbindingsweg A13/A16
 • Luchtverkeer: Rotterdam The Hague Airport
 • Railverkeer: de HSL

Op basis van het vigerende bestemmingsplan mag er gebouwd worden en de geluidsbelasting blijft dus binnen de wettelijke grenzen.

Klik hier voor de geluidsnotie.

Financiering

Je kunt vrijblijvend een hypotheekgesprek aanvragen bij de Hypotheekshop Rotterdam, Den Haag of Zoetermeer (dorp) of bij de Hypotheker, locatie Berkel en Rodenrijs of Rotterdam. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat de mogelijkheden zijn. Meerinformatie is te vinden onder Financieel

Wanneer de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben, zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Er zit een ontbindende voorwaarde in de koop- en aannemingsovereenkomst voor het verkrijgen van een hypotheek. Krijg je de hypotheek niet rond, dan kun je de (binnen 2 maanden na de aankoop) de overeenkomst ontbinden. Dit moet dan wel gebeuren op basis van een afwijzing van tenminste 2 geldverstrekkers.

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun eerste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten. Een financiële check laat ons zien dat je de woning kunt financieren of met eigen middelen kunt betalen. Het inleveren van een financiële check, zorgt er dus voor dat je een meer concrete kandidaat wordt.

Nadat de verkoop is gestart lever je jouw financiële check in. Dit doe je door de financiële check te uploaden tijdens inschrijfperiode met je persoonlijke account.Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.

Start verkoop

De eerste en tweede fase van Wonen in Buyten is 100% verkocht. 

Voor fase drie zal binnenkort meer informatie beschikbaar komen.

Het kan zomaar gebeuren dat zich straks meer belangstellenden melden dan dat er bouwnummers te koop zijn. Wij proberen zoveel mogelijk kandidaten het bouwnummer van hun eerste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers.

Is er één kandidaat voor één bouwnummer, dan wordt het bouwnummer aan die persoon toegewezen.

Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere kandidaten hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen aan de kandidaten die binnen de inschrijfperiode een volledig ingevulde en ondertekende financiële check hebben aangeleverd en de aankoop eventueel mogelijk is zonder voorbehoud(en). Als er ná inventarisatie nog steeds gelijkwaardige kandidaten voor één woning zijn dan zal toewijzing plaats vinden door de verkoper.

Wij adviseren je om zoveel mogelijk bouwnummers in te vullen, om je kans op een woning te vergroten. Er wordt overigens niet gekeken naar de datum of het tijdstip waarop je het digitale inschrijfformulier hebt geüpload tijdens de inschrijfperiode.

Naar verwachting worden de eerste woningen in de lente van 2022 opgeleverd.

Vrij Op Naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief bijkomende kosten zoals:

 • Vrij Op Naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief bijkomende kosten zoals:
 • Bouw- en grondkosten
 • Afhankelijk van het woningtype voorzien van een badkamer en toilet met tegels & sanitair
 • Kosten van architect en overige adviseurs
 • Toezichtkosten tijdens de bouw
 • Eenmalige aansluitkosten --nutsvoorzieningen: elektra, water en riolering
 • Notaris- en kadasterkosten voor de aankoop van je woning
 • Makelaarscourtage
 • Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijk bepaalde verhogingen van het BTW tarief worden doorberekend
 • Kosten Certificaat Woningborg

Kosten die niet in de V.O.N. zitten zijn o.a.:

 • Kosten voor eventueel meerwerk
 • Advies- en bemiddelingskosten voor hypothecaire lening
 • Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen
 • Notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek
 • Renteverlies tijdens de bouw
 • Rentebijschrijving over de grondkosten vanaf het moment dat de opschortende voorwaarden vervuld zijn
 • De woningen zijn voorzien van een warmtepompsysteem en zonnepanelen. De bewoner dient dit systeem te huren. Het is ook mogelijk om dit systeem te kopen.

Nee, je kunt wel voorrangskandidaat worden bij de toewijzing door het aanleveren van de financiële check, ondertekend door aan dit project aangesloten hypotheekverstrekkers.

Ja, minimaal 70% van het (deel)project dient verkocht te zijn voordat de bouw kan beginnen.

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Verkoop zal online plaats vinden. Vanaf een nog nader te bepalen moment is alle informatie beschikbaar om een goed beeld te krijgen van de diverse mogelijkheden, zoals de brochure, de VON prijslijst, de verkooptekeningen en de optielijst. Alle stukken zijn dan te vinden onder downloads op de site. Het is ook mogelijk om de gedrukte brochure en prijslijst op te vragen bij Van Herk makelaardij of Schieland Borsboom NVM makelaars /Dé Woonexpert, deze wordt dan toegezonden of bij je afgegeven. Neem hiervoor telefonisch contact op met één van de makelaars.

Kavels

Nee, garage telt niet mee in de parkeernormering, stem dit echter af met de gemeente.

In principe vanaf eind 2021, wel altijd afstemmen met omliggende partijen en de aannemer moet dit ook via de omgevingsvergunning melden bij de gemeente.

Overig

De woningen worden voorzien van een bodemwarmtepomp. Voor meer informatie kijk op: https://www.youtube.com/watch?v=qohFfvPb6Ak

Parkeren voor de rijwoningen kan op de gedeelde parkeerterreinen, waarbij de woningen éen parkeerplek krijgen toegewezen. Overige parkeren kan in het openbare gebied. De vrijstaande- en 2-1-kapwoningen zijn voorzien van een garage en hebben parkeermogelijkheden op eigen terrein.

De woningen worden gebouwd volgens het huidige bouwbesluit. Alle woningen worden goed geïsoleerd, voorzien van triple glas, zonder gasaansluiting en beschikken over een bodemwarmtepomp.

Binnen het plangebied voor de nieuwe wijk Wilderszijde zijn al enkele woningen en voorzieningen aanwezig, waaronder een sporthal, 3 middelbare scholen (waarvan één in aanbouw) en een moskee. Ook het gemeentehuis van Lansingerland staat in het gebied. Daarnaast zijn er veel voorzieningen in de kernen van Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs, die dichtbij het plangebied aanwezig te zijn.

In Wilderszijde verrijst de komende tien jaar een nieuwe, duurzame en toekomstbestendige woonwijk. Wilderszijde wordt daarmee ook de eerste ‘Lansingerlandse’ wijk, met in totaal 2.500 tot 3.000 woningen. Ook komen er voorzieningen, waaronder basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen. In Wilderszijde woon je in een groene, waterrijke, toekomstbestendige wijk op de grens van dorp en stad.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met één van de makelaars.